NURK 9.5.2015

Ett litet sammandrag från lördagens tävlingar vid Nykarleby Ridklubb 9 maj

Nurk ordnade stora tävlingar med närmare 130 starter, från 70 cm till 120 cm.

Från Stall Åminne startade 4 hästar.

I första klassen red Lotta på sin ponny Pony, det gick jätte bra och de red felfritt och snyggt. Samma procedur gjorde de även i följande klass, 80 cm. Grattis!

-------

Lottas mamma, Tove, startade också i klass 80 cm med True One (Duendecillo P - Ramiro´s Sohn II). True One "Ettan" är en kille på sex år med enorm fysik och ett hopp att dö för, men han är inte den lättaste gossen att rida, så känslig och explosiv.  Det blev en hel del uppvärmning i managen innan start, så han skulle "coola ner sig" och vår plan verkade fungera kanon, de red en super bana med noll felpoäng!

------

Allas vår svägerska, Johanna, som har hästen uppstallad hos oss, startade också i 80 cm samt i 90 cm.

I 80 cm gjorde de en jättefin runda, hennes häst, Gavectra -97 (Elektro-Solid) är en erfaren hopphäst som i tidigare unga år hoppat tom 140cm, blir oftast taggad inne på banan och med hennes 170cm höga mankhöjd kan hon bli ganska stark. Johanna har tränat flitigt hela vintern och det kunde man verkligen se ha givit resultat. De hoppade en fin och taktisk bana, med en retfult nedslag. Well done!

I 90 cm red fortfarande en superfin bana, tills ett litet misstag på sista hindret vilket resulterade i en avfallning. Johanna klarade sig oskadd men var givetvis trots det, nöjd med banan innan. Sådant händer, ibland stämmer avståndet helt enkelt inte.

------

Nu blev det en relativt lång paus för Åminnegänget.

Tove startade som följande med Casaletto (Casall-Aletto) i 110 cm samt i 120 cm.

Casaletto kändes kanon, sa Tove på uppvärmningen. Och han var lika fin inne på hoppbanan, de red en snygg och felfri runda vilket blev en tredje plats för ekipaget. STORT GRATTIS!

 

I 120 cm dundrade herren som ett ånglok och klippte hinder efter hinder felfritt. Tove har övat och övat på vänstersvängar med Casaletto, då det är hans "svaghet" och precis som vi planerade när vi gick banan, "att sväng i god tid, då vänstersvängar drar ut honom lite", men då plötsligt svängde han precis som han ska, vilket betydde att avståndet plötsligt blev kortare än vad Tove räknat med, så han blev tvungen att stanna på den oxern. Ibland ger träning ett sånt explosivt resultat att det nästan chockar ryttaren.

Vi summerar denna tävlingsdag med orden

TVÅ SJÄLAR, EN TANKE

 

/Rita

21 maj 2015