J-PR 1.5.2015

Dags för årets första utomhustävling och därmed är våren invigd!

I klass 80 cm startade Rita på lånad häst Wendee "Wee" och Lotta på sin ponny Pony.

Både Rita och Lotta hoppade felfritt fas 1 och 2, Rita och Wee blev placerade.

Som moster är jag jätte stolt över Lotta, som snart fyller 10 år, att hoppa en bana på 80 cm felfritt. Hon har nästan helt "hoppat över" klubbnivån på 40 cm 50 cm 70 cm, och kastat sig in i "stora världen". Men hennes underbara Pony är fantastisk. Han gör det en ponny SKA göra, att dra sin lilla ryttare runt banan. Han blir inte het, han blir inte stark, han vägrar inte, han forsätter i korsgalopp och hoppar endå. Lotta känner sig trygg på honom och han kommer att ge henne en super start på tävlingssäsongen! Heja Lotta & Pony!!

LOTTA & PONY 80 cm

 

RITA & WENDEE 80 cm

 

I klass 3 100 startade Tove med både Belle & Casaletto.

Ekipagen flick inget vidare flyt, Belle kändes snuvig och hon hostade ett par gånger, så Tove beslöt att stryka henne från klass 4 110cm. I 100cm klassen fick de 8 fel.

TOVE & BELLE 100cm

Precis innan start med Casaletto, flög föregående ryttare av sin häst, vilket resulterade i att hennes häst började kuta omkring inne på hoppbanan (Tove & Casa var förberedande ekipage och fick vänta på sin tur inne på hoppbanan), och Casaletto, som är hingst, tappade sitt fokus och Tove blev nervös att hästen skulle komma till dom, för det är inte lätt att tygla en testosteronstinn hingst (även fast han är väluppfostrad) om de får oväntat besök så att säga :) de fick ingen vidare koncentrerad bana efter den händelsen. Nått nedslag och övertid. Men nya tag till klass 4 110cm, vilket gick betydligt mer fokuserat och med mer flyt. 4 fel blev resultatet i den klassen.

TOVE & CASALETTO 110cm

Bilder Johanna Allèn

Nästa inplanerade tävling är vid NURK 9.5.2015

 

/Rita

 

 

21 maj 2015